2022-08-21
𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘 呢日放左半日假,同🐗去左東涌玩🌈揀左呢間扒房食飯😋😋雖然位處於酒店商場,但Lunch set好抵😍🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :🌟Highlights: 平日午餐分Set A同B,Set B係素菜餐牌,我地叫左兩個Set A,有沙律/餐湯,一份主菜同埋甜品或飲品。我地都揀左沙律,份量係主菜咁大碟,沙律菜好新鮮,加左橄欖同黑醋非常開胃😋主菜我點左一份肉眼扒,有炭烤香味,唔駛點汁都好味🤤🤤薯條炸得香脆,輕易就食晒成碟🤤🐗叫左一份意式燉小牛膝,係米蘭倫巴第嘅特色菜,肉質燉煮到非常嫩滑,配埋加左番紅花煮嘅米蘭燉飯,蔬菜醬汁嘅甜,牛肉汁嘅香濃加埋番紅花飯嘅獨特香味令呢道菜更美味😋😋😋最後我揀左朱古力蛋糕,如果大件d就好🙈𝗣𝗶𝗰𝘁𝘂𝗿𝗲𝗱 𝗜 𝗵𝗮𝗱📸是日餐單🍽 A - Set Lunch Daily Week 每周午餐A 🍴Chef’s Salad主廚沙律🍴Ossobuco alla Milanese 上等小牛腿配藏紅花燴飯 $208🍽 Rib Eye Steak 肉眼扒配炸薯條 $208🍽 Chocolate Cake 朱古力蛋糕
🍽 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 :
🌟Highlights:
最後我揀左朱古力蛋糕,如果大件d就好🙈
𝗣𝗶𝗰𝘁𝘂𝗿𝗲𝗱 𝗜 𝗵𝗮𝗱📸是日餐單
🍴Chef’s Salad主廚沙律