2018-10-29 50 浏览
每當煩嫌時,就好想來一杯cocktail🍹鎮靜一下神經🤭。最近攪新屋裝修好多麻煩濕碎野跟, 捱到今晚我真係好需要酒精呀!慶幸今晚家姐陪我嚟Happy Hour, 佢揀左呢間小酒館,貪佢位置夠方便喎。小酒館其實一啲都唔小,地方好濶落, 裝修帶東南亞風情,好舒適好relax, 好啱三五知己傾下計。家姐唔好酒,所以我地都唔諗住爽飲, 反而點了杯平時少飲嘅cocktail。呢杯Aged Negroni, 啱我呢啲唔鐘意甜酒嘅人, campari 帶有像苦橙的濃郁香味, 加上sweet vermouth, 飲落好清爽, 好適合夏天。家姐就點左杯mojitos, 仲要係virgin添, 所以我連相都懶得影🙄😏。佐酒小食點可以少得呢, 我地就點左兩款。呢款骨骨腸同媽咪買返嚟嗰啲一樣高質,肉質結實,利制作認真。另一款烤雞翼,少少焦,加上七味粉嘅辛辣,超級香口好味啊😋😋😋。而且佢份量出奇地多, 有五串,以呢個價錢真係贏哂啦😜。酒館每張枱都配備骰盅,方便大家可以懷舊一下玩下大話骰,唔使成日滑手機啦!

2018-10-26
其他