2016-03-05 1477 浏览
男朋友生日嘅一餐,因为知佢钟意食羊 (平时食小肥羊佢食咗成只羊咁济...) ,今次同佢食好啲,食羊架~因为佢系铜锣湾区返工,一早知道呢间餐厅,见到呢度评语好似唔错,所以就打去book 台啦,好似仲有台~我哋8 点几上到去,无乜人,店主话平日无乜人,因为主要做包场同周末,仲叫我哋介绍畀朋友开PARTY tim~ 睇吓好唔好味啦~好味就帮吓手~ hahahaaa见佢个餐牌都用凡高嚟做焦点,店主应该好艺术我哋2个人各自叫咗个餐,我食牛佢食羊,可以交换食一吓~~~个前菜三文鱼虾卷好好味,但唔多,啲海鲜好新鲜!酸酸哋好开胃~上网睇个个都话要试呢个汤,原来真系好好味,因为好有咬口,好浓味,男朋友都话好正,佢话先头以为系鑵头汤,但一饮先知佢哋系手搞嘅汤,好有心机嘅前菜呀!哋加钱叫咗个鹅肝!超级Creamy同好食,佢哋整得啱啱好,唔会太过过火,钟意食嘅人必食!我叫咗个5成熟嘅肉眼扒,一嚟到见到个size 真系好开心,好大块,可以同男朋友分享,但有啲过熟,我谂有6-7成喇,但都仲好正,唔会系好冧 (用松肉粉果啲),好有牛味,佢个汁都好正,应该系自家整出嚟!男朋友个羊架终于到,7成熟今成就真系啱啱好,入口

睇吓好唔好味啦~好味就帮吓手~ hahahaaa
见佢个餐牌都用凡高嚟做焦点,店主应该好艺术

我哋2个人各自叫咗个餐,我食牛佢食羊,可以交换食一吓~~~
餐包
前菜三文鱼卷
98%野菌菇汤
香煎法国鹅肝
Prime 肉眼扒
极品羊架
男朋友个羊架终于到,7成熟今成就真系啱啱好,入口即溶,羊味出晒嚟咁㖞。
佢好快就食晒,相信真系好好味,我无得食..........................

因为约咗朋友食甜品,所以冇食佢哋嘅甜品~ 原来佢哋可以送火焰雪山架!!
下次到我生日一定要食到!

题外话/补充资料: 钟意食羊嘅人必食,份量看似唔多,但其实好饱~
2016-02-29
庆祝纪念