2021-07-14 570 浏览
中午大約點幾鐘去食,一開始無留意原來限時,食到三點幾有個男待應(大叔年齡)無咩語氣咁話:你地食左兩個鐘啦喎!我地先發現原來有限時2個鐘,自己唔小心睇唔到其實唔緊要,反正好多餐廳都限時而且我地已經食到尾聲(不過其實當然未夠兩個鐘,應該仲有15分鐘左右),我地就諗住食埋剩返既雪糕同小量水果,點知食完雪糕,諗住食埋剩餘既水果,食左第一舊,個男待應又走埋黎,今次仲用無禮物既語氣,粗聲粗氣咁:你地夠鐘啦喎!咁咪拿拿聲擺埋舊水果入口就戴口罩走囉,雖然規定左用餐時間2小時,不過其實係唔係需要咁既態度去趕客,我地又唔係賴死唔走,只係可能比原先既2個鐘超左10分鐘都唔夠,我地已經即刻處理埋啲雪糕同水果,而且只係剩返3舊水果相信大家好清楚食3舊水果需要幾多時間,連食埋既時間都唔俾,而且當時已經無咩人,係唔係需要要咁樣趕客,而且明係為趕人走而趕,因為當時有好多空枱,完全無人等枱,而且佢連我地隔離張枱都未執,但係就突登抽時間黎俾說話我地聽係咩意思,原來有咁多分店既連鎖餐廳,連最基本既待客之道都無,係唔係應該重新為員工從新培訓?