2017-11-04 134 浏览
自從上次食完白咖哩豬扒飯,就對沙嗲王念念不忘好想再吃。今次第一次黎到旺角文華商場分店,裝修完全同平時既海盜style 不同。呢度光猛好多,設計簡約乾淨,感覺時尚,無咁陰陰沉沉。枱面有晒餐具,杯同水,方便好多。每次黎都例必食人氣至尊十大~就係蟹粉豆腐鍋配飯($69)! 呢個係繼白咖哩後,我心目中既no.2!!!!!! 用石鍋上,比美女更熱辣辣香噴噴,蟹肉真係超多,蟹粉味好濃郁仲有咸蛋香,豆腐仲好嫩滑!就咁食其實偏咸左d, 不過撈飯真係一流!半價加左個鮮榨青檸柑梅蜜配蘭香子,味道以淡淡酸味為主,感覺一般欠缺層次大阪究極薯仔沙律($32), 賣相好似雪糕球咁,估唔到又幾好食。醬汁夠多味道豐富,除左薯蓉,入邊撈左薯仔粒,吞拿魚同d 洋蔥碎,正!食完又有coupon 送,引我好快又黎過~

枱面有晒餐具,杯同水,方便好多。

每次黎都例必食人氣至尊十大~

食完又有coupon 送,引我好快又黎過~