2019-01-31
2042 浏览
美國既朋友返左黎香港,當然就要盡地主之誼啦之前我去美國旅行時,佢超級好客,又俾地方我住實在唔話得4點幾諗住係佢住果間酒店happy hour完再去搵野食,點知一傾就傾到7點幾見到隔離檯既火鍋都好吸引就索性食埋火鍋Happy hour既刺生併盤生蠔好肥美呀同埋好爽口,係我鐘意食既texture牡丹蝦係我最愛既刺身Happy hour有紅、白酒、sake🍶選擇,我地揀左sake, 呢隻sake有少許果香味,都好易入口龍躉骨湯燘和牛肋條牛筋鍋呢個鍋簡直岩哂女仔呀,好豐富既膠質係滾左之後,一定要飲返兩大碗先得好濃味,濃係因為足料,好香牛味日本四元豚肉呢個豚肉完全無得挑剔肉質好軟,但又唔肥膩重點係豚香味好出,無豬「蘇」味呢個蔬菜盤好養生呀蟲茸花、羽衣甘藍都有熟左既羽衣甘藍出奇地好味喎呢個火鍋套餐仲有埋刺身併盤的柚子蕨餅柚子味好突出,成個感覺好fresh食完火鍋再食呢個蕨餅,有助解飽滯感同美國朋友爭俾錢,好彩最後都爭贏左佢實在太客氣了
龍躉骨湯燘和牛肋條牛筋鍋
日本四元豚肉
同美國朋友爭俾錢,好彩最後都爭贏左佢實在太客氣了