2016-11-19 365 浏览
每當想起兒時去茶樓好多人都會選擇一盅兩件, 而我反而會選擇叉燒酥, 好多年冇同屋企人飲個早茶了.. 想起都覺得有點心酸😔😔😔依家嘅酒樓雖然多的是, 一盅兩件嘅蝦餃燒賣呀還有保留, 不過叉燒酥呢款小食好似已經消失匿跡... 凱施餅店嘅叉燒酥其實已經幫襯左好多年, 由以前幾蚊嘅時候而家已經加價去到$5/1件, 實在有點貴... 不過有時自己就係想懷念一下叉燒酥嘅味道, 雖然覺得貴不過都會買黎食放工返屋企中途行經餅店, 因為餅店都差不多要收工, 所以只係剩下數件叉燒酥同雞批. 因為實在太細啦! 所以買咗兩個充撐肚子🙈🙈🙈因為放工時間已經熱住個叉燒酥, 所以食落已經凍左, 缺少咗一份牛油香味😢不過叉燒酥嘅酥皮依然鬆化, 面層既燶皮同芝麻都好香, 而且內裏啲叉燒份量都算幾多, 而且食落嘅味道同時兒嘅差不多😊😊😊 雖然覺得有點貴, 不過都會再買! ❤️

因為實在太細啦! 所以買咗兩個充撐肚子🙈🙈🙈

雖然覺得有點貴, 不過都會再買! ❤️
2016-11-18
外卖自取
$10 (其他)