2022-02-13
「一碗由上水吃到旺角的雞麵💛」呢間店我每次去上水都會食,就算要等好耐我都會等💕以前我會介紹佢係小店,但係佢而家已經喺旺角開咗分店,唔再係一間「小」店,知道佢開咗分店我好開心,去咗旺角幾次都要食佢雞麵!佢嘅雞麵有多唔同種類,男朋友每次都會食麻辣雞麵($52),如果食得辣真係非常惹味!唔好睇佢個湯咁紅,但係麻香更多過辣味,每次男朋友食完都無咗半碗湯😆我今次就試芫荽雞湯麵($56),本身我就係一個芫荽怪,但都會驚出街食會洗唔乾淨,而我所見佢嘅芫荽係非常乾淨而且份量好多!食完都無肚痛呀~芫荽份量多到見唔到雞(右面張相有雞😗),食完成口芫荽味!正呀😏鳳鳴居嘅小食都好出色,蜂巢春卷($30/6條)係即叫即整,又熱又脆口,我差唔多次次都會叫😋。呢段時間,大家都支持有💛嘅小店,一齊同度難關!💪🏻
呢間店我每次去上水都會食,就算要等好耐我都會等💕
味,每次男朋友食完都無咗半碗湯😆
呢段時間,大家都支持有💛嘅小店,一齊同度難關!💪🏻