2013-10-15 154 浏览
這店之前係對面舊唐樓鋪, 只有現鋪的三分一左右, 只做粥麵. 現搬了過來, 鋪位大了, 粥麵小炒大排檔式小菜全有供應. 我也是常客, 通常去得多既店, 都不太願寫食評, 咁又唔係一定唔寫, 而只係不太願意啫.事先講明, 今之只講讚的, 不講彈的, 是否好得沒有可彈, 梗唔係啦. 此店已食過很多不同的菜式.爽滑魚皮, 夠爽喇, 滑?? 唔多覺, 份量比一般既粥鋪多, 有切得十分幼細既薑絲和蔥絲, 花生放另一邊, 保持脆口, 醬油不太鹹, 整體不錯.每次來都會食田雞煲, 這是此店最好的一味菜, 其他的小菜?? 我未試得晒, 但試過既…. 都…. OK啦… 收$75, 價格唔平又唔算貴, 用”田雞”做既菜, 通常都係咁上下既價啦. 田雞肉質厚身兼彈牙, 份量唔少, 薑蔥份量都唔少啦, 炒得入味, 送酒一流. 當然最保證都係, 事先問一問"事頭婆", 田雞係未新鮮? 至落單啦..
2013-10-02
$150 (宵夜)