2021-10-12 481 浏览
今日老婆帶左我去山林道新開的FENNEL 食泰式fusion 菜,加入了西式的元素,菜式和味道有驚喜。餐牌有意粉、飯、慘慘、pizza 、小食、甜品、飲品,而且仲可以升級,加$28 任食沙律吧、加$42餐湯,加$48甜品,款式多元化。加拿大頂級西冷牛扒配德國芝士乳酪腸(燒汁)原本配泰式酸辣汁,但因為要暫時戒辣,所以我地配了燒汁最意想不到,德國芝士乳酪腸整條上。加拿大頂級西冷牛扒夠大塊,又厚身,點了5成熟,牛味濃郁,充滿肉汁,不柴口,燒汁有驚喜,食落有淡淡的酒香,沾上牛扒一齊食,味道更有層次,另外配菜有焗薯和炒雜菜,配菜一樣出色,炒雜菜炒得好香口又惹味。巴馬火腿蜜瓜卷賣相精緻,巴馬火腿和蜜瓜一齊食,甜味中和了鹹味,味道恰到好處煙三文魚卷我地比佢個名呃左,一心以為平時食開的煙三文魚卷卷成玫瑰花,原來一上枱係紙米卷加入了煙三文魚,有驚喜,透薄米紙柔軟中帶煙靱,而且帶點米香味,入面包了沙律菜和煙三文魚,味道鹹香又清新。抹茶鮮奶抹茶味道濃郁柑桔檸檬

加拿大頂級西冷牛扒配德國芝士乳酪腸(燒汁)
原本配泰式酸辣汁,但因為要暫時戒辣,所以我地配了燒汁

最意想不到,德國芝士乳酪腸整條上。

巴馬火腿蜜瓜卷

煙三文魚卷