2019-10-29 1497 浏览
今晚三姐妹一齊去食 地鐵站行過去幾分鐘好方便 一入到餐廳🍴環境好闊落 我地就試咗廚師發板 Omakase牛油果他他去到邊都要試他他 牛油果他他唔係第一次食但係呢款他他都幾值得一試上面係滿滿嘅牛油果醬 牛油果醬好滑溜入面原來有啲刺身撈埋牛油果醬配搭👍🏻 甜甜地辣辣地好開胃 煙鴨胸配煙燻蛋好可愛精緻嘅賣相 下面一個鳥巢造型 上面擺咗隻金色嘅雀仔 設計已經好吸引❗️食sashimi之前師傅比咗杯昆布水(海鹽+礦泉水)清一清個味道 刺身有金線叼 鯖魚 池魚 鱲魚 拖羅 我就最鍾意鱲魚 咬落去好爽口木魚牛骨湯呢個牛骨湯最特別嘅地方係用蒸餾咖啡嘅煮法濃而不酥嘅牛骨湯 仲好補🥰報紙雞卷 報紙📰係用米紙加食用墨整成 米紙薄得黎又脆身 中間夾咗舊雞肉 再落咗啲照燒汁似乎好簡單嘅菜式 但係就好有心思咁呈現出黎菠蘿雪芭我本來唔係太好菠蘿🍍 怕酸呢款菠蘿雪芭甜甜地 清一清個嘴都幾好豆紙壽司入面嘅海膽係蒸熟左嘅 蒸熟嘅海膽有啲似蟹膏魚蝦蟹壽司壽司飯係用龍蝦湯煮嘅糯米飯飯 細細一口就有齊魚蝦蟹 濃而不膩低溫鵝肝配壽司飯鍋巴 (配醋)有啲人覺得膩會落啲醋 隻醋係黑醋加蜜糖 甜甜酸酸配埋個鍋巴 鵝肝好軟身 鍋巴就係脆脆

牛油果他他

我本來唔係太好菠蘿🍍 怕酸
呢款菠蘿雪芭甜甜地 清一清個嘴都幾好

豆紙壽司入面嘅海膽係蒸熟左嘅 蒸熟嘅海膽有啲似蟹膏

魚蝦蟹壽司

低溫鵝肝配壽司飯鍋巴 (配醋)有啲人覺得膩會落啲醋 隻醋係黑醋加蜜糖 甜甜酸酸配埋個鍋巴 鵝肝好軟身 鍋巴就係脆脆 一軟一硬嘅配搭 口感豐富

辣吞拿魚卷

配上一首獅子山下
簡單明瞭
最後以魚麟啫喱配焦糖多士作結
甜甜地嘅魚鱗係精華所在
整體黎講 餐廳🍴環境舒服 適合同屋企人朋友黎食飯傾下計休息下 食物精緻賣相都精心設計過 睇得出花咗好多心思 Omakase 依家仲做梗買一送一優惠 好抵食♥️