2021-08-31
豉油街本身都有好多台灣嘢食,呢一間我相信大家都會成日經過,我地都經過唔少🙈但平時就係唔會點入去食吓,所以今次決定同大家試吓呢間🤣[鹽酥雞滷肉伴麵 $53]呢一個伴麵嚟到嘅時候真係嚇親😱份量好多!小編我地兩個當下午茶食都好夠飽!本身就咁睇以為只係個麵只係用普通滷肉醬撈,已經有少少失望😂但食落去先知係用咗麻醬!麻醬好香,有幾件鹽酥雞略嫌鹹咗啲啲🙈可能係因為啲粉無撈圴。麵質方面就偏淋,不過而呢個價位有呢個份量,我地都覺得味道上係有做得好啲嘅位嘅,不過都真係好抵食嘅!☺️[烤小香腸蛋餅 $36]至於呢一個蛋餅呢,就相對有啲失色啦😢份量都幾細份,蛋香味唔出,食落嘅時候蛋餅同入面啲香腸餡料分開晒😢蛋餅外皮薄得黎好乾身,唔似出面啲蛋餅外皮煙煙韌韌嘅口感🤥如果以$36一份蛋餅,但做唔到台式蛋餅嘅外酥內軟嘅口感,的確係令人有啲失望🙁整體黎講,呢一間如果間唔中經過嘅都可以入去試吓佢地嘅伴麵,味道對比其他台灣店就一定無咁出色架啦,但旨在填飽肚仔呢就可以黎一試啦!
鹽酥雞滷肉伴麵
[鹽酥雞滷肉伴麵 $53]