2019-03-26
用蒜頭做主角嘅西餐廳今晚嚟到奧海城開餐,終於可以試到呢間Mad for Garlic !!餐廳招牌下面雖然有幾隻韓文字,但裝修同格局都俾人感覺佢係一間高級嘅西餐廳~!打開餐牌,幾乎全部嘅菜式都係以'蒜'嚟做主角。我哋最後點左一個二人餐A其實佢哋嘅二人餐已經非常豐富,已經包晒餐湯前菜,甜品同兩杯飲品(㨂特飲/紅酒,白酒都不另收費👍🏻👍🏻)蒜蓉包&意大利菜湯 - 侍應未拎蒜蓉包上嚟之前已經聞到勁香蒜蓉味,配埋個菜湯一齊食,正啊~菠菜仔煙肉沙律配黑醋汁 - 依個影相睇落好似平平無奇,但我同朋友食完都一致認為依個係全餐廳嘅重心推介,上面啡色嘅係佢特製嘅烤蒜片,配埋沙律同黑醋汁一齊食,勁開胃,食到停唔到口MFG 招牌意大利pizza - 上面一樣係有好好味嘅烤蒜片,配埋鋪滿成個Pizza嘅芝士,勁滿足蒜香忌廉汁蟹肉&龍蝦肉意粉 - 佢個忌廉汁整得比較「傑」,但味覺十足,混合埋蟹肉同龍蝦肉一齊食,好味道~!意大利手指餅配Tiramisu ,呢個甜品都幾有特色,咖啡同甜酒係分開嘅,要先混合在一起。之後再用手指餅點嚟食,配埋旁邊攞蒜頭整嘅甜忌廉芝士醬,別有一番風味~!餐廳就高中檔路線,品質有一定嘅保證
餐廳就高中檔路線,品質有一定嘅保證,情侶過嚟撐枱腳就fit到漏喇~!