2019-03-03 778 浏览
喺美国长居,四年冇返香港,返到黎朋友话请我食生蚝,我心谂平时喺美国都食唔少新鲜生蚝啦~估唔到呢间餐厅除左用料新鲜之外,调味方面都别出心裁,有莫大惊喜!下次返港与朋友相聚,必定encore ;)餐前serve o既面包好软熟,配两款味道不同o既牛油,我比较钟意灯色芝士味重啲𠮶款~首先登场o既系生蚝同蚌,好新鲜好好味,送酒一流~跟住落黎系青口,虽然每只细细只,但成窝o既分量都够我地四个人享用,而且好入味~我地连调味o既配料都食埋~之后系焗蟹~厨师用左好多蒜调味~打开只蟹见到啖啖肉好肥美,我地四个急不及待咁食左,冇人记得喂部相机XD虽然个蟹已预先劈开左,但服务员都好贴心咁为我地送上剪刀同钳,等我地可以食尽其肉XD墨汁海鲜细条面,有蚬、青口、带子、虾同埋墨鱼,用料多样丰富。Out of my expectation,个墨汁面有少少辣,不过即使我平时系唔食辣o既,呢个辣度都可以接受,而且我觉得有画龙点睛o既效果;)带出左用料o既鲜味~澳洲羊架都好好味,不过得两件,四个人的话,份量多少少就好了(想食多啲:P)最后o既甜品又系超正~系Tiramisu同埋奶冻——奶冻o既质地有少少似木糠雪糕~(我地本

餐包

首先登场o既系生蚝同蚌,好新鲜好好味,送酒一流~
生蚝

青口

蟹(时令海鲜)

墨汁海鲜细条面

烤澳洲羊架

最后o既甜品又系超正~系Tiramisu同埋奶冻——奶冻o既质地有少少似木糠雪糕~(我地本身以为甜份好细份,嗌四个,不过店主话两份够四个人食,所以每样甜品点左一个。)好好味,下次黎都一定会再嗌~
Tiramisu + Semifredo

今次未试晒餐牌上o既菜色,期待下次返黎带多啲朋友试多啲其他菜式:P
题外话/补充资料: 喺香港其他地方食咁新鲜o既海鲜,应该会贵少少~
2019-02-26
用餐时段