2020-11-04
住左係元朗都好幾年, 但一直冇機會試呢間火鍋店. 趁住疫情冇咁嚴重就約埋朋友共一行四人試下呢間想試好耐既火鍋店.平時行過都幾多人排隊, 今日咁岩重陽節, 我地都排左半個小時先入得. 間台並唔算好大, 但台與台之間都唔算逼夾. 職員安排左我地近門口既一張台.坐低之後就馬上叫野食, 首先湯底我地揀左花膠雞. 店員會先張一大塊花膠剪開放落湯到滾, 先飲左個湯再開始打邊爐. 個湯係真心正, 濃濃既湯底再加上一舊舊既花膠, 非常推薦.飲完湯就可以將已經準備好既新鮮雞件放落鍋, 雞件非常滑而且份量都唔小.即炸響鈴 – 真係食到即炸既分別, 非常酥脆. 第一舊專登唔放落去滾就咁食已經非常好食.沙白蜆 – 食蜆最緊要新鮮同無沙, 佢兩樣都做到.脆魚腩 – 我就唔食既, 但同行朋友話好食大牛肉拼盤 – 擺盤已經睇得出好有心機, 肉質質素亦非常高, 必點.珊瑚蚌 – 睇樣已經睇得出係新鮮, 過埋湯吸左D雞湯味冇得頂總括黎講呢間火鍋店係絕對唔會令你失望, 食物水準非常高. 以後元朗又多一個打邊爐既好地方.
沙白蜆 – 食蜆最緊要新鮮同無沙, 佢兩樣都做到.
脆魚腩 – 我就唔食既, 但同行朋友話好食