2017-05-28 206 浏览
星期一,同細妹係尖沙咀行完街,去呢間朋友介紹既奏火鍋店試下地方都算闊落寬敞, 有我最鍾意嘅卡位坐有自助嘅九宮格醬料比你選擇, 中間黃色嘅醬料係海南島辣椒醬,外面好少見好幸運地今次有活魚刺身送活魚刺身, 魚肉唔腥,帶有新鮮既魚肉香味,肉質爽甜, 細妹鍾意點個酸汁, 我就喜歡點wasabi, 而兩種食法都能夠提鮮湯底揀咗個清潤椰子雞鍋$128, 店員叫我哋飲碗湯先, 湯底呈乳白色,有非常濃郁鮮雞味, 而且帶有好香嘅椰子味, 雞肉亦都非常嫩滑,正本地手切黃牛, 脂肪紋路均勻,色澤鮮紅,很新鮮, 切得厚度剛剛好, 只需灼一灼便可食,入口鮮嫩,牛肉味濃五彩鮮菜籃$88, 兩個人叫份量啱啱好, 粟米清甜,仲有我鍾意食嘅西洋菜,同埋皇帝菜四寶餃拼盤$88( 有韮菜餃,鮮蝦雲吞,黑松露帶子餃及菜苗蛋白餃) 黑松露帶子餃,用料真係非常豐富,有好大粒帶子及有好香嘅黑松露味道 另外,鮮蝦雲吞嘅蝦肉都好彈牙日本黑豚肉$98 ,肉味香濃,肉質彈牙脆鯇魚片$68, 魚肉新鮮最後還有冰凍既西瓜同鮮橙水果拼盤送,非常細心總括嚟講成餐飯都好滿意,尤其是個湯底同牛肉,而且服務員嘅態度非常之殷勤,經常幫你換諜同埋加湯水,所
星期一,同細妹係尖沙咀行完街,去呢間朋友介紹既奏火鍋店試下

地方都算闊落寬敞, 有我最鍾意嘅卡位坐

好幸運地今次有活魚刺身

另外,鮮蝦雲吞嘅蝦肉都好彈牙

日本黑豚肉$98 ,肉味香濃,肉質彈牙

脆鯇魚片$68, 魚肉新鮮

最後還有冰凍既西瓜同鮮橙水果拼盤送,非常細心

總括嚟講成餐飯都好滿意,尤其是個湯底同牛肉,而且服務員嘅態度非常之殷勤,經常幫你換諜同埋加湯水,所以下次會再去