2018-03-27
終於捱到放復活節假,收工即刻同老公去食餐好,慰勞一下自己。見尚鮮好評如潮,不妨一試。店內卡座設計,適合好友相約共聚傾下計,環境非常舒適。打開餐牌,單係湯底都有好多選擇。最後我地揀左星級套餐,咩都可以試下。而湯底就揀左松茸冬瓜湯底,好多冬瓜同松茸菇,仲有d瘦肉吊下味,成個湯好清甜,淥完d野食就算唔沾豉油都已經好好味!一來材料新鮮,二來湯底夠味,食火鍋,用料靚唔靚真係扼唔到人。星級套餐本身都包埋飲品,加$40仲可以有兩小時任飲紅白酒同啤酒汽水。不過我同老公都要戒酒,所以就養生d,點左兩杯暖嘅洛神花茶,可以美顏、瘦身、降血壓,正!👍🏻先上冷盤,泰式生蝦+清酒鮑魚。泰式生蝦上面已經淋左醬汁,微辣,蝦爽口;鮑魚切得大大粒,味道較清,爽口彈牙,兩樣都非常清新。海鮮亦相當出色,蟶子皇大大隻,焯一焯,一離殼就食得,肉質爽脆,厚肉。海蝦亦唔係普通貨色,爽口彈牙,肉質夠實淨,絕對新鮮!鱔片薄切,爽脆鮮甜。反而大蜆有少少韌,明明我都係一離殼就食⋯手切安格斯牛又係好合我地呢d牛魔王嘅心意,雪花平均分佈,肥瘦適中,牛肉味濃,食多多都唔夠喉!木耳鮮蝦雲吞+手打豬肉丸+墨魚丸又係另一驚喜。雲吞圓碌碌、大大粒,入面包
木耳鮮蝦雲吞+手打豬肉丸+墨魚丸又係另一驚喜。雲吞圓碌碌、大大粒,入面包住嘅蝦肉大大隻,好好味;豬肉丸絕對唔係街買果種彈牙口感,而係咬落去軟嫩,真係手打出黎先有咁嘅口感,好香肉味,讚!墨魚丸超級彈牙,仲咬到一粒粒墨魚肉,相當足料!連埋面頭d魚籽,脆卜卜😋
仲有芝心獅子狗卷、芝士腸、豬潤、豬皮、豬紅同蔬菜,樣樣都可以試d,份量適中,再加埋煙韌嘅稻庭烏冬,高質新鮮嘅火鍋食材,仲要食到飽飽,真係好滿足!
特別要讚侍應嘅服務非常好,好有禮貌,我地打邊爐打到中途,湯面有好多白泡,侍應仲幫左我地兩次用大湯匙片走d白泡,好細心。