2020-06-07
今日又嚟觀塘,不過唔係工廈,係商廈。餐廳面積都幾大,檯同檯之間都有一定距離,天花有樹枝裝飾,地方都非常企理乾淨。👍好耐無食英式下午茶,單價唔貴,open rice book 位仲有8折,跟set 可配cocktail or mocktail, 仲可轉咖啡,我就揀咗最愛嘅mocha.大大嘅落地玻璃,望出去係outdoot 嘅位置,如果天氣靚坐出去應該幾唔錯,可惜今日落雨仲係紅雨⛈喺室內感覺份外安全同溫暖。tea set 到,係鳥籠三層,好靚,主色係紫藍,由底層食起,有紙米卷,多士配無花果, 雖然好靚,不過味道就一般般。中間有英式鬆餅不過無提供牛油搽。咖啡麻麻地,唔香。走前去一去洗手間,好有格調,睇得出花心思去設計,而最重要係好乾淨。😍overall 都幾滿意,雖然食物唔算高質,但環境同服務都好好,餐具好靚,地方好乾淨又無限時。
中間有英式鬆餅不過無提供牛油搽。
咖啡麻麻地,唔香。