2022-11-23 32 浏览
朋友係超鍾意食西班牙菜,話上網睇到呢間新開嘅bar and restaurant係食西班牙菜,就叫我一齊過去試下。😝環境好舒服,成個vibe我地都好鍾意。👍🏻價錢就合理,食物質素係超級高!😍因為我哋主要都係想試佢嘅西班牙菜,所以今次就冇叫到飲品,下次有機會可以上去飲杯野chill下。😆炒西班牙青椒 ($68)炒青椒上基本係西班牙餐廳既必試!呢度係做得好出色,炒得好香,調味上唔會落左好多鹽,味道好適中。🥰超級開胃薯條, 西班牙芝士, 火腿, 煎蛋 ($128)雖然呢幾樣嘢都係普通食材,但佢出色在用咁簡單既材料整到超級好食!$128好似有點貴,但食完真係覺得值呢個價!😋佢既用料絕對唔係平價。飲酒既話一定要配呢個。🤭意大利牛他他配脆薯仔, 核桃 ($128)吞拿魚他他就食得多,牛他他我都係第一次食,原來都係超級超級正!👍🏻佢整到好似一個蛋撻咁,成個口感好正!西班牙豬, 牛迷你漢堡包 ($88)呢個漢堡包好迷你,但愈迷你既其實愈難整,火喉要控制得好好。佢整得好Juicy, 一點燶味都未!😆牛同豬都好有質感,一啖食曬個感覺好滿足!🥰西班牙火腿, 西蘭花, 羅勒, 車厘茄螺絲粉 ($138)呢個好

炒西班牙青椒 ($68)

薯條, 西班牙芝士, 火腿, 煎蛋 ($128)

意大利牛他他配脆薯仔, 核桃 ($128)

西班牙豬, 牛迷你漢堡包 ($88)

西班牙火腿, 西蘭花, 羅勒, 車厘茄螺絲粉 ($138)
呢個好正,簡單既配料但整出高水準既味道!螺絲粉夠爽口,而且個汁都調得好正😋