2021-05-09
荃灣出名多好食既小店,所以放假都特登同呀妹過來搵食🤣 呢間小店主打滷水野,入面既格局好有台式小店既風格。我地點左2個麵,一個冷盤,再加多隻溏心蛋。粉麵飯本身係送熱飲既✨🥢 滷友三寶麵($52)有多種麵同湯底可以選擇🤗我揀左粗麵,唔知點解食落好滑🤩滷水湯飲落好順喉,完全唔會過咸👍🏻👍🏻👍🏻 牛𦟌牛筋滷得好入味而且超淋,完全係一咬就開,金錢肚好爽☺️好高質😍推推推🥢 自選四餸麵($52)豬大腸、豆腐、雞翼、白蘿蔔,蕃茄湯豆腐正常滑,豬大腸必食👍🏻洗得好乾淨,而且中間夾住小小肥膏,又夠入味,雞翼又係好入味,蘿蔔好清甜多汁,米粉好特別,唔係一夾就斷,又唔容易浸淋,但又吸到湯汁👍🏻蕃茄湯濃厚掛麵,唔同一般出面食到既味道🥫係偏酸嘅蕃茄味,仲有五香粉既味道,好特別🥢 芝麻汁雞絲粉皮($42)粉皮超滑,我係咁夾完又滑落🤣 好彈牙,芝麻醬落得好慷慨,加埋面頭既芝麻、花生、青瓜絲,好清爽👍🏻岩哂夏天食🥚 溏心蛋($8)好入味,唔過咸,溏心做得岩岩好👍🏻💫 份量多🤩真係抵食夾大件💫 唔食蔥既就得落單時走蔥💫 唔洗加一
我地點左2個麵,一個冷盤,再加多隻溏心蛋。
粉麵飯本身係送熱飲既✨
滷友三寶麵
🥢 滷友三寶麵($52)有多種麵同湯底可以選擇🤗
自選四餸麵-豬大腸、豆腐、雞翼、白蘿蔔,蕃茄湯
🥢 自選四餸麵($52)
豬大腸、豆腐、雞翼、白蘿蔔,蕃茄湯
芝麻汁雞絲粉皮
🥢 芝麻汁雞絲粉皮($42)
溏心皮
🥚 溏心蛋($8)
好入味,唔過咸,溏心做得岩岩好👍🏻
💫 份量多🤩真係抵食夾大件
💫 唔食蔥既就得落單時走蔥