2018-03-01 49 浏览
元朗西鐵站附近有好多餐廳,有好多餐廳質素都很好,今次就去試呢一間西餐廳。餐廳裝修簡約,裝飾亦都好別致,而且服務員態度友善。餐廳面積唔算好大,但整個環境好舒服,背景音樂亦都好配合餐廳嘅裝修,感覺唔錯。餐廳有好多晚餐套餐選擇,今次揀咗個意粉同燒春雞試吓:椰菜花湯唔係有好多西餐廳有椰菜花湯飲,呢一間非常之特別,湯好滑好creamy,一入口就有好香嘅椰菜花味,平時嘅餐廳係配餐包,不過呢一間西餐廳係配薄餅包,非常特別。飲湯時,加上薄餅包,沾上湯,味道一流。北海道刺身帶子配墨汁意粉帶子用上北海道刺身嚟整,所以帶子味道非常之好,煎到啱啱好,令到質地好外脆內軟,帶子味道好好味,配上墨魚汁意粉,簡直係一流。原隻燒春雞配泰式香草醬燒春雞燒得好香,擺碟亦都係經過精心設計,所以賣相好靚,雞肉好亂滑,雞皮好香脆,而且保存到好多雞汁,加上餐廳搭配嘅泰式香草醬,酸酸地,又帶點香草味,好開胃,味道亦都非常之夾。呢一個春雞非常之好食,燒雞做得好出色,一定要點。估唔到元朗西鐵站附近會有一間咁高質素嘅西餐廳,雖然店面不算大,但質素好高,性價比亦都好高,下次一定會再去。
椰菜花湯

北海道刺身帶子配墨汁意粉