今日同好朋友約食飯行街 行完旺中大家都餓啦 所以上網睇下有咩好食 見到呢間雖然位於大角咀 但行10分鐘就到 重點係佢d 甜品睇落好吸引!可以食埋晚餐加甜品!同埋坐成晚打卡傾計🤤環境走文青路線 但見到隔離有一張大檯 好似家庭聚會 有大人有小朋友咁😆 店員全部都係後生仔女 感覺好young~ 泰式香酥軟殼蟹闊麵 $148賣相好澎湃🤣 原隻軟殼蟹炸得酥脆,非常香囗惹味👍🏻。闊麵配上開胃嘅酸辣醬汁,好有泰式風味。仲有大量炸蒜粒同花生碎,口感好豐富!整體口味偏辣,推介俾鐘意辣嘅朋友😝蘋果菠蘿醋汁豬肋骨配爆谷 $198 好鍾意呢個豬肋骨 烤得好入味 整體係蘋果菠蘿甜甜地嘅感覺 咬落d 肉度 個醋汁咇出黎 夠juicy!另外 個爆谷鹹鹹地 炸得卜卜脆 食完豬肋骨 係甜嘅 然後又可以食爆谷係咸嘅 一鹹一甜 味道交錯😆二世祖超級窩夫配雪糕 $88賣相好精緻,打卡一流啊❣ 厚身嘅窩夫外脆內軟,配上自家製嘅醬汁就更加完美~ 抺茶蛋黃醬味道偏甘甜,入口充滿抺茶香🍵 士多啤梨cream cheese有士多啤梨嘅香甜,同埋cream cheese嘅微酸,味道相對上更甜膩一啲,但仍然好開胃,所以同厚窩夫係絕配!Br

泰式香酥軟殼蟹闊麵 $148

蘋果菠蘿醋汁豬肋骨配爆谷 $198

二世祖超級窩夫配雪糕 $88

Brownie配豆腐雪糕 $68
賣相上比窩夫遜色,但味道同樣出色🥰 Brownie囗感實淨,有濃濃朱古力香;相反豆腐雪糕口味淡雅,只有淡淡嘅甜味,但就更加特顯到豆腐香味。好鐘意呢個一濃一淡嘅組合!

士多啤梨沙冰 $48
個樣好令而且好大杯 係用新鮮士多啤梨做整 所以飲落好fresh! 兩個人飲都夠😆
2019-08-09