2019-09-22 527 浏览
第一次黎沁沁麵,佢地既款式好多元化,有廣東特色,有馬拉風味,有養生湯底等等...原來想叫沁沁麵,係秘製人參湯麵,店員見到我地係度討論叫咩食物,就話我地知沁沁飯岩岩煲起好好味,我地就改變左主意叫沁沁飯(秘製臘味雞油焗飯)!佢地廚房係開放式既關係,未上菜既時候已經聞到一陣香味,原來就係我地既沁沁飯,里面有臘鴨腿、臘腸、膶腸同滑雞,老闆話佢地既臘鴨腿好新鮮,食落果然好香,肉質鮮嫩,連皮都有小小Q彈既感覺。臘腸、膶腸不會硬,而且入面好juicy。飯粒粒粒分明,但係唔會油笠笠,有一種獨特既味道,食得出呢碗飯花都好多心機煲出黎,大家一定要試!另外我地叫左新加坡喇沙肥牛米線,老闆話我地叫唒2樣佢鍾意食既野😆,用料方面有4大片肥瘦適中既肥牛,金菇同埋西蘭花,湯底好有椰香味,濃度恰到好處,平時食麵唔飲湯既我都忍唔住飲埋👍🏻

2019-09-21