前幾晚同朋友嚟堅尼地城食飯,我一早提議要去呢間新開嘅串燒店,話晒我都係狂熱串燒愛好者所以一有新開必定要試~😁入面地方比較細,但係座位一啲都唔迫,我哋揀咗坐吧枱,可以見到廚師煮嘢食。打開Menu見到都有好多唔同嘅串燒揀,仲有啲出面串燒店見唔到嘅例如雞頸同雞尾。餐廳仲未有酒牌,所以要自己帶酒去,餐廳入面仲有個好好態度好有心嘅同事介紹佢哋嚟緊打算入嘅酒,同我哋分享同埋交流吓。其實而家要搵到對自己做嘅專業咁有熱情嘅人真係好難得,淨係為咗酒我都一定會再返嚟!試吓呢位哥哥仔嘅推介清酒同梅酒 🍶🥃講返啲嘢食,全部都好有水準,我個人特別鍾意燒鱈魚乾,免治雞肉棒,燒明太子,雞頸同醬燒豬頸肉。好特別嘅就係佢哋仲攞咗兩種唔同嘅鹽出嚟俾我試,有柚子鹽同埋竹炭鹽,點唔同嘅串燒食會有唔同嘅效果。坐counter位仲有得叉電,又係另一個加分位!不過counter嘅枱感覺比較低,比較高嘅朋友就可能坐後面嘅普通枱會好啲了。我矮所以就OK 😂Overall 我非常喜歡呢間小店,嘢食有水準服務又好,雖然距離我屋企遠啲,不過真係值得再去 😊

2021-03-30