2023-07-20
📍 指月 (旺角)今日番工好攰,經過旺角快富街,見到新開既餐廳🍴聽講,牛雜好岀名,無味精,每日新鮮熬製,好多人慕名而來,當然我要食下啦👍🔸五香牛雜鍋{幼麵}店內用既係騸牯牛,新鮮牛雜,每日新鮮運到,分別有牛肺、牛肚(草肚)、金錢肚、牛膀、牛大腸、每款部位均可以透過其外表辨認到,而且味道獨特。牛內臟乾淨同新鮮,冇異味~本人比較欣賞,牛肚.網紋比起金錢肚的細和綿密。牛腸.食落亦較爽口~係湯底上,加入南乳才調味,吸收晒牛內臟既精華,無味精底下,己經飲哂啲湯~剛好麵同新竹米粉,可以才掛湯之用🥢🔸韭菜煎餃🥟{新竹米粉}煎餃底部脆脆,內餡好多汁,充滿韭菜既包圍,一咬落去,濃烈嘅韭菜味就沖口而出,不沾醬汁,都不會覺得油膩👍🔸檸檬薏米水🔸山楂鳥梅茶自家熬製,每日用新鮮食材煲成,不會過夜,清甜之餘,可以去除油膩感👍飯後飲完,喉嚨好舒服😌
🔸五香牛雜鍋{幼麵}
剛好麵同新竹米粉,可以才掛湯之用🥢
🔸韭菜煎餃🥟{新竹米粉}
🔸檸檬薏米水🔸山楂鳥梅茶
自家熬製,每日用新鮮食材煲成,不會過夜,
清甜之餘,可以去除油膩感👍飯後飲完,喉嚨好舒服😌