2024-02-05 26 浏览
老细真系好钟意食串烧,上次同妈咪过嚟大角咀食饭,见到有间串烧店响对面,望落都几骨子~今日带老细嚟试下!!终于畀佢赞我有好介绍啦!!呢间店店面光鲜干净,同一般串烧店好唔同,唔会一阵味~而且最重要嘅系……佢原来主打饺子㗎!!🥟唔想全晚都净系食热气嘢就啱晒!佢有煎饺同汤饺畀你拣,原来佢饺子先至系午市主打,一于要试下!!千味饺子(个汤底都几好味)(有四款味道:韭菜、白菜、粟米、芫茜)每样两只👍🏻👍🏻果然皮薄馅靓~😋😋个人最爱芫茜饺~非常之香(唔钟意就冇计啦😂🫣)嚟串烧店一定要食串烧,但系佢个猪手又真系好吸引!!🤤口味系有啲Q弹,好咬口~绝对唔会腍patpat~所以一人两嚿都唔会觉得腻~再嚟两只烧生蚝🦪~哗!!!涨卜卜…劲新鲜!加蒜蓉辣椒~微辣~好juicy 又惹味!!食亲串烧老细实要烧大虾,🦐你睇只虎虾大只到呢~仲高过罐王老吉咁多😂😂👍🏻~最重要系烧得好好味!!原来老板亲自烧㗎!叫咗两只鸡全翼,都烧得外脆内嫩~个手打墨鱼丸简直系全晚MVP😋🥰👍🏻弹牙不特止,仲要有粒粒墨鱼肉!🍡仲有汁烧安格斯牛柳粒🍢,另外叫咗凉拌牛舌同埋蒜泥白肉~全部都腌得好好味!完全唔会觉得好咸好腻~食串烧当然要食返D蔬菜:

食串烧当然要食返D蔬菜:韭菜、娃娃菜、蒜心、翠玉瓜……全部都调味调得啱啱好,唔会太咸~佢都提供咗孜然粉同辣椒粉畀你自己再加~店内仲有好多饮品选择!
我觉得简直系一间隐世宝藏店!!🥰👍🏻相信好快我哋又会再嚟帮衬啦👍🏻👍🏻

2024-02-05