2019-09-02
說話今日係荃灣收工,想食一啲有特色嘅日式料理,因為荃灣好野食太多了,於是上尼睇睇有咩好介紹啦!俾我見到依間口號相當有初戀感覺嘅餐廳,叫初見,所以俾佢個名吸引左過尼午市時間,門口放了一塊黑木板,上面介紹當日特別午餐步入餐廳內,擺設用心,乾淨俐落,而且空間略為寬敞,感覺舒服,而且在石市森林入面,找到少少綠色的視覺藝術,讓眼睛可以好好休息一下打開餐牌,人生若只如初見。。。。。。下刪幾十字,嗯🤔🤔我相信老闆可能係日本有一段一見鍾情而又難忘嘅餐飲經歷,於是返到香港開左依間日式料理😂😂😂😂(講笑咋)第一道:泡菜牛肉卷配蕃茄沙沙入面有草菇,牛肉片,碎蕃茄,泡菜,整體味道偏濃,中意濃味朋友可以試下另外叫了招牌小食:咸蛋黃牛油炸薯條一上枱,一陣牛油味立即飛入鼻腔內,令人急不及待想試下,可惜太熱要等一陣上面仲有一粒粒嘅咸蛋黃,咬落香脆,重薯味,牛油味剛剛好,不會過濃搶了主角風頭炸紫薯餅:外脆內軟,香甜紫薯味我好中意,叫左一塊,如果吾係太飽都想食多一塊添主食叫左肥牛雜菜玉子鍋配白飯肥牛新鮮,油脂香味令火鍋更野味,雜菜份量好少,基本鍋底都係菜,中意食菜嘅朋友會好中意,亦有冬菇,同新鮮雞蛋作伴碟。飯用了日本珍珠
午市時間,門口放了一塊黑木板,上面介紹當日特別午餐
第一道:泡菜牛肉卷配蕃茄沙沙
另外叫了招牌小食:咸蛋黃牛油炸薯條
主食叫左肥牛雜菜玉子鍋配白飯
肥牛新鮮,油脂香味令火鍋更野味,雜菜份量好少,基本鍋底都係菜,中意食菜嘅朋友會好中意,亦有冬菇,同新鮮雞蛋作伴碟。飯用了日本珍珠米,夠晒飽肚