放假黎到西貢行下食下,行過見到呢間食肉骨茶好似都幾吸引,就走入去啦!餐牌唔多選擇,得喇沙同肉骨茶,咁我地2個人都選擇左肉骨茶麵!問過板娘用咩麵,係用日本手打拉麵(其實唔係聽得太清楚)老板婆話好食就叫左肉骨茶麵同埋叫左肉骨茶滷豬腸!有2舊排骨加油條,賣相都唔錯!呢到既肉骨茶係馬來西亞既肉骨茶藥膳味,唔係新加坡有胡椒個種睇個麵就Feel到好食!開心!!麵食落滑同煙韌有口感,很好!飲埋個湯係肉骨茶既味道(癈話🤣)重點係唔會太濃!一碗靚既湯麵唔應該太咸,因為預你要飲埋D湯,如果太咸太濃就唔會飲得埋D湯,所呢碗食落係好舒服既!第一淡你可以覺得淡,慢慢食落先可以欣賞到個湯頭!事實上個湯做得唔錯!而且覺得冇味精!到滷大腸,我覺得呢間小店用既應該係新鮮肉,因為佢既大睇完全冇So臭味,因為急凍大腸係會有臭味就算處理過都會有種味道,但新鮮既就唔會,所以食呢個大腸我就認為係新鮮既🤗以一碗麵7-80蚊真係唔係平,但計反轉頭,呢D都係新鮮用料,唔係一般是是旦旦咁做一D劣食,而絕對是用心制作,小店生存唔易,大家鍾意食肉骨茶都黎支持啦!

有2舊排骨加油條,賣相都唔錯!
呢到既肉骨茶係馬來西亞既肉骨茶藥膳味,唔係新加坡有胡椒個種

睇個麵就Feel到好食!開心!!
麵食落滑同煙韌有口感,很好!
飲埋個湯係肉骨茶既味道(癈話🤣)重點係唔會太濃!