2023-11-14 33 浏览
偶然見到這間石燒牛扒小店,上網看一看全是好評,即時決定入去幫襯~睇餐牌唔算貴,百幾至二百幾。第一次嚟,穩穩陣陣,叫一個西冷和一個肉眼,可以跟餐,套餐有加38or58元,分別是餐湯有冇酥皮和餐飲大杯細杯,而小食兩個餐也可揀薯條或意粉。我和朋友每樣揀一款試下。餐湯:普通白湯,不過菇味比較重,啱我口味。小食:薯條是我喜歡的粗身的波浪薯條,香脆可口,意粉不過不失,有點像學生時代的意粉。牛扒:侍應會問需不需要幫我們烤,我哋當然冇所謂,不過可能石板好熱,烤了一會就已經可以上碟,牛扒算柔軟多汁,個人覺得西冷有少少靭,肉眼會較為好味。飲品:有多種飲品包括雜果賓治和青檸梳打,58蚊個餐真係大杯好多,算幾抵~甜品:最尾竟然仲有個小甜品,圓滿結束~總體來說,價錢合理,味道不俗,不過個人覺得牛扒再厚少少會更好,可惜地點較偏僻,希望多啲人幫襯,做得住啦~

餐湯:普通白湯,不過菇味比較重,啱我口味。

甜品:最尾竟然仲有個小甜品,圓滿結束~