2019-03-22 279 浏览
友人力荐下,今晚就跟左佢去试北角人气鸡煲我地六点九到,唔使等位老重庆奇味鸡煲:虽然嗌左细,但分量一啲都唔少!因为友人唔食得辣,所以嗌左小辣,我平时食开谭仔2小辣就觉得啱啱好,食得好舒服!鸡煲阵阵黑椒味,好香!里面仲有好多料!例如洋葱、冬菇、豆卜等!豆卜呢个𩠌坚系正,索哂啲汁烧汁彩椒炒白鳝:呢碟𩠌超级推荐!连平时唔好鳝既我都食左好多旧!同鸡煲一样有好多配料!有唔同种类嘅菇、黄椒同青椒!全部都好入味,但一啲都唔咸!100分咸肉炒韮菜花:啲咸肉唔会太咸,配搭埋韭菜花一齐食,一流炸鱼皮:另一特别推介!老板话系自家制,啲鱼皮特别处理过,省干净哂,所以特别薄同特别脆!出面好少食到!斋食或者打边炉都得!用心之作水饺拼云吞:都系自家制,云吞大大粒虾肉拼猪肉,韭菜饺都好高质食完鸡煲,就打边炉碌云吞、水饺同鱼皮竹蔗茅根:甜度适中,清热解毒七点半左右已经全场爆满,而且有好多人都系book定枱!有幸食到北角人气鸡煲,心满意足
友人力荐下,今晚就跟左佢去试北角人气鸡煲

我地六点九到,唔使等位

老重庆奇味鸡煲(细)

烧汁彩椒炒白鳝

咸肉炒韮菜花

咸肉炒韮菜花:啲咸肉唔会太咸,配搭埋韭菜花一齐食,一流

炸鱼皮

水饺拼云吞

食完鸡煲,就打边炉碌云吞、水饺同鱼皮

竹蔗茅根(细)

竹蔗茅根:甜度适中,清热解毒

2019-03-14
用餐时段
老重庆奇味鸡煲(细)
烧汁彩椒炒白鳝
咸肉炒韮菜花