2019-07-03 233 浏览
星期日到朋友山道家中打牌,例牌又係各自食左lunch先開始,朋友介紹我去dreamer cafe, 除了近她屋企外,食物質素也不錯,而且坐得舒服又自在,just listen to her可能位置接近HK U的關係, 所以見到幾多學生打躉,自己不期然也沾染上一些文藝氣息,但都掩蓋不了我渴望打牌的心情今日揀左一款pasta和一份All day breakfast, 再加2杯cold Chocolate Pasta~Red Wine sauce spaghetti with Turkey Breast 紅酒汁好濃郁好惹味,意粉彈牙煙韌,配菜有好甜的洋葱和翠肉瓜,還有火箭菜,感覺好清新和健康煙鴨胸煎得外脆,肉質軟柔多汁,很美味All day breakfast~including toast with home made jam, smoked salmon, Italian sausage, bacon, scrambled eggs & green salad 多士烘得鬆脆,配自家製紅桑子醬好清新,煙肉和意大利腸好有咸香味,煙三文魚煙燻味濃,肉質還保持鮮嫩,份量亦很大,再配埋新鮮的牛油

煙鴨胸煎得外脆,肉質軟柔多汁,很美味

多士烘得鬆脆,配自家製紅桑子醬好清新,煙肉和意大利腸好有咸香味,煙三文魚煙燻味濃,肉質還保持鮮嫩,份量亦很大,再配埋新鮮的牛油果和沙律菜,
真是一份美味又健康的午餐

cold chocolate ~出面天氣咁熱,飲完杯凍的濃味朱古力,真係成個人爽哂,好清涼,好解渴呀

2019-06-23
午餐