2018-07-17 150 浏览
好日都唔行過嚟太子呢邊,之前睇過雜誌介紹元朗手搖飲品呢間鋪頭已經榜上有名,但係元朗對我來講實在太遠啦,今日俾我係太子見到佢喺度喎,即刻衝左入去試!!雖然門口有五至六個人排緊隊但係服務員動作都好快,所以唔使5分鐘就可以落完order等嘢飲啦。門口都有不斷播着之前雜誌訪問嘅片段,見到原來佢哋每一粒珍珠都係每日新鮮人手製嘅,近排呢一啲手搖野飲大行其道,有啲真係幾參差㗎 ,但係見到真係用心手制嘅梗係要支持啦信心保證嘛!每逢見到呢一啲野,我都係會叫有芋頭嘅今次就叫左一個Double芋頭奶,但係見到佢甜到同埋冰都係固定嘅,其實都有少少卻步架,不過見到珍珠都係芋頭味嘅,所以就要一試啦!點知原來OK喎,芋頭奶係由芋頭同鮮奶打成嘅,好濃而且都係飲得出佢冇落人工糖嘅,甜就主要靠芋頭味嘅珍珠調味,我呢一個唔飲甜野嘅人都覺得幾好飲!以後口渴有多一個新選擇啦!

2018-07-17