2021-10-06
Boring?! I don’t think so!🍲是日餐湯: 蜆肉忌廉湯蜆肉好足,每款都有兩粒以上。忌廉湯比較稀,可以煮得再竭身啲。🥬溫泉蛋帶子黑松露沙律擺盤好精緻,完全有高級餐廳嘅感覺。帶子新鮮肥美,好想再食多幾粒。溫泉蛋沙律好特別,係用日本蛋,賣相好靚👍🏻🥩香煎鵝肝牛柳 $298 (Set price)牛柳今次叫咗三成熟,煎得啱啱好,色澤好均勻。而且肉質鮮嫩,口齒留香。不過鵝肝有點失色,過鹹,難入口🥲🍛日式蟹膏蟹肉意大利飯 $178又係擺盤非常高級嘅菜式之一,淨係個賣相已經非常高質。食落一啲都唔Dry,汁多而不膩,加上蟹肉蟹膏同菇,鮮甜得黎意大利飯又好有口感。🍖BBQ煙燻水牛雞翼 $58呢個水牛雞翼啲肉好結實,口感有啲似煙肉,係好有質感,比較特別嘅雞翼。個汁可以再多啲。成間西餐廳嘅氣氛都好高級,服務非常好,裝修亦都好靚,中間有兩個擺設係熊熊烈火,幾有Style。人頭費大概二/三百蚊食到整份Set dinner,個人覺得性價比都好高,尤其係佢哋嘅擺盤真係好加分🥰
🍲是日餐湯: 蜆肉忌廉湯
🥬溫泉蛋帶子黑松露沙律
🥩香煎鵝肝牛柳 $298 (Set price)
🍛日式蟹膏蟹肉意大利飯 $178
🍖BBQ煙燻水牛雞翼 $58