2024-04-12 18 浏览
最近睇到呢间Cafe 理念很好值得支持,呢间其实系「Bar Pacific」日间合作社企Cafe~ 永共尝,会协助年轻咖啡师创业及家庭主妇创造收入来源,又会不定期在Cafe 举办各种环保有关的活动/工作坊提倡市民环保意识。呢度布置都好用心,有唔少打卡位,仲有我好欣赏佢哋本Menu,系用手绘剪贴的,真系好少可会感受到有温度的餐牌,我拎上手睇咗好耐💕感觉系度食餐饭都系帮助紧个社会咁😳餐牌有轻食、健康为主题、特色意大利粉、特色咖啡等,味道都唔错呀,全部都用心制作。🔶黑松露忌廉杂菌鱿鱼墨鱼咀意大利饭🔶黑松露味香,有唔少鱿鱼墨鱼咀,意大利饭质地都ok。🔶酱香南瓜蟹肉带子意粉🔶用了好浓的南瓜做酱汁,南瓜味好甜。🔶小食拼盘🔶有鸡翼、蟹钳、带子,炸到金黄色好香脆。🔶朱古力乳酪雪糕🔶好钟意呢个乳酪雪糕,好滑好好味,加上朱古力酱等。🔷Matcha Latte 🔷Salted Hazelnut Latte Cafe 仲会回收咖啡渣,为地球减费出一分力。只要来消费三次可获得环保咖啡杯,咖啡杯是由 35%的咖啡渣及谷物制成BPA Free ,遇热都不会产生有害气体,呢只杯我都好钟意❤️

🔶黑松露忌廉杂菌鱿鱼墨鱼咀意大利饭🔶
黑松露味香,有唔少鱿鱼墨鱼咀,意大利饭质地都ok。

🔶酱香南瓜蟹肉带子意粉🔶
用了好浓的南瓜做酱汁,南瓜味好甜。

🔶小食拼盘🔶
有鸡翼、蟹钳、带子,炸到金黄色好香脆。

🔶朱古力乳酪雪糕🔶
好钟意呢个乳酪雪糕,好滑好好味,加上朱古力酱等。
朱古力乳酪雪糕

🔷Matcha Latte