2022-02-11
正所謂依個世界所有美好既相遇,都係久別重逢,事隔多月我終於回歸foodie 界既懷抱,大家係咪好掛住我呢哈哈哈哈。今日要推薦既係我覺得性價比極高同個名勁attention seeking 既自助放題 — 肉蒲團!午市去人均只需$198就可以食到澳洲和牛肉,真係are you serious? .我哋今次嗌既係套餐「團」,一去到係云云湯底之中首先嗌左最多人推薦既藥膳醉雞湯。湯底本身既酒味已經好重,加埋杞子落去煲仲吸引!唯一缺點我嫌個湯藥膳味都係不足,不過算啦食得依個價錢我已經唔會嫌三嫌四😝最得意既係依度既醉雞同湯底係分開上,如果唔想食雞件可以同步用個app嗌住其他配料先!咁就夠唒efficient 啦!.Btw強烈建議大家集中嗌牛,因為依度既牛實在太出色。除左一啲平時係自助火鍋比較少見既部位(e.g.,牛頸脊同封門柳)外,仲有我覺得識欣賞一定會迷上同瘋狂啜食既牛骨髓😚!索唒啲醉雞湯後簡直係一流!食完牛可以進攻依度既自助區☺️依度既丸款款都好得意好有內「餡」—皮蛋mix 貢丸夠刺激、辣醬mix牛丸同樣係mix得過癮!啱唒食自助火鍋食到「劃晒啞」,想試下新意既食家一戰!