2022-10-09 24 浏览
經過呢條街到我見到餐廳外牆係一片紫色就會認得係呢一間餐廳,平時食開連鎖鐵板鋸扒,今次試吓新嘢。🫣〈熱熔芝士紐西蘭牛柳〉🧀🐮🥩🍟店員會將熱熔芝士即場燒熱,再喺客人面前淋落塊扒度,牛柳五成熟啱啱好,一啲都唔鞋口,有得揀意粉、飯或者薯菜,加$25仲可以升級套餐,有齊餐包、餐湯、甜品,同埋飲品。〈炸椰菜花配煙肉酸忌廉〉🥦🥓而家生酮飲食咁流行,見到餐牌有部份選擇都係標榜生酮飲食,所以我就揀咗呢一款小食試吓,炸椰菜花都真係第一次試,估唔到有幾好味喎,再加埋酸忌廉同煙肉,味道唔會太單調得來,感覺食得都幾健康。〈布袋流心芝士沙律〉🧀🥗原來布袋流心芝士即係水牛芝士,芝士味淡淡地,但係夾埋沙律菜食有幾好食,店員仲會俾埋黑醋,自己選擇落幾多,都幾細心。今日嘅中湯係豬骨湯🍲,好有老火湯嘅感覺;而西湯就係羅宋湯🍅,飲落都幾開胃。飲品方面仲有無糖梳打選擇🍹,啱晒想食的健康又飲的健康嘅人。

〈熱熔芝士紐西蘭牛柳〉🧀🐮🥩🍟

〈炸椰菜花配煙肉酸忌廉〉🥦🥓