2021-07-05
今日又來到尖沙咀厚福街搵嘢食啦,呢度出名多嘢食。今日想食清小小,冇甘heavy ,就幫襯2DP啦!因為晚飯時段,我哋都等咗一陣位,睇嚟好多人都想食得健康。一坐低就即刻叫嘢食啦,我地叫左:2DP生酮全日早餐(All day breakfast)而家好多人為咗健康,追求生酮飲食。甘岩呢度有個生酮全日早餐,緊係要一試。入面材料有牛油果沙律🥗,炒蛋,炒菠菜,天貝,燒烤菇,羅馬串串蕃茄,士多啤梨🍓,藍莓🫐,奇亞籽布丁,橄欖油。全部都係健康食材,估吾到配搭一齊就變生酮飲食,食完都覺得自己健康左😆大啡菇素牛impossible漢堡配黑椒醬又係一個值得推介既漢堡!材料有impossible牛,芝士,大啡菇,生菜,蕃茄,苜蓿芽。雖然係素牛,但食落勁juicy,有牛味。成個漢堡勁足料。至中意入面既大啡菇,有咬口。漢堡外層烘得香脆,值得加分!配搭黑椒醬非常惹味。黑芝麻奶油窩夫🧇食完晚飯梗係叫返個甜品,見到有唔同種類嘅甜品我哋就揀咗個黑芝麻奶油窩夫配黑芝麻雪糕,諗住黑芝麻冇甘邪惡🤣嘩一上碟就即刻流口水,賣相一流!除咗有窩夫同雪糕外,仲有麻薯。麻薯煙煙韌韌,勁重芝麻味。窩夫好香蛋味,上面勁多奶油,都係芝麻味的🤣
因為晚飯時段,我哋都等咗一陣位,睇嚟好多人都想食得健康。
一坐低就即刻叫嘢食啦,我地叫左:
2DP生酮全日早餐(All day breakfast)
大啡菇素牛impossible漢堡配黑椒醬
黑芝麻奶油窩夫🧇
窩夫好香蛋味,上面勁多奶油,都係芝麻味的🤣成個甜品都好芝麻😋
嘢飲我哋就叫咗荔枝西柚烏龍同熱杞子菊花茶,感覺都好養生啊!
如果大家食厭咗出邊油膩重卡路里既晚飯,不妨過嚟2DP來個輕食之旅😍