The LobTiramisuMatcha Latte价钱💲: $88/ $55好味程度😋: 4/5服务🍴: 3.7/5环境🗾: 3.7/5性价比🥢: 3.4/5回头率😚: 3.7/5-偶尔经过pmq的大斜路,见到呢间cafe就入去试下了。之后先知原来系主打生酮、低糖低碳、同埋无麸质的cafe,啱晒一众健康人士😛 店内位置唔多,不过平日都绝对会有位比你叹一叹饮杯☕️ 雪柜会有唔同款色的蛋糕,见到都开心🥳-✅Tiramisu. 呢个tiramisu几大旧!平时的手指饼,呢到用左杏仁粉取代,成个感觉差唔多但质地上会粗鞋小小。Mascarpone cheese好顺滑creamy,同埋感觉芝士比例特别多!入面的饼吸左espresso+dark rum,酒香同咖啡香都食得出,但就有小小干🙈 最后洒上大量可可粉,增添朱古力香气。味道没有特别讨好,不过见到咁大咁整齐的tiramisu都宁舍开心!-✅Matcha latte. 用上龙胆的抹茶鲜奶特别浓茶味,茶味唔会苦涩,反而带一种回甘🥰 茶的比例大过奶,饮落唔会好腻,轻盈D。饮落完全无茶粉粒,系个人几钟意的抹茶鲜奶😝-呢2样都唔错同埋几欣赏呢间cafe
The Lob
服务🍴: 3.7/5
环境🗾: 3.7/5
性价比🥢: 3.4/5
回头率😚: 3.7/5

呢2样都唔错同埋几欣赏呢间cafe的主题,我都想再来买下生酮包包试🤩

同区美食🍧: #piggyfoodiein上环