2022-07-19 76 浏览
汤底系鸳鸯锅🍲我哋拣咗两款生酮汤底「养生花胶鸡锅」& 「皮蛋香菜汤」!向店员了解过,原来普通火锅汤底都会用传统含糖份高的鸡粉吊味,而渝味晓宇使用的鸡粉就❌无添加糖和味精👍🏻试完觉得足料之余味道偏淡,但食到最后再倒碗花胶鸡汤试吓,🤩居然味道仲好鲜甜(中途已多次加汤)重点推介🌟「美国Prime牛小排」油脂均匀,味鲜肉香!🥓「美国桶蚝」哇~🖐🏻手掌咁大只蚝🦪~好鲜味😍「手打虾滑」🦐用竹筒上,仲配埋蟹籽,弹牙爽口!「鸭血」口感嫩滑,耐煮,夹不散🥢大推!👍🏻「海带面」由海带制成,低碳低卡路里⬇️口感类似粉丝,是较健康的主食之选!🍜「爽滑鱼面」鱼肉打成面条,入哂味又非常弹牙,小朋友好钟意!😙「生酮杂莓梳打&生酮杂莓汁鸡尾酒&青柠梳打」🍸🍹🥂生酮饮品比较清淡,但果味好香,酸甜度刚好!有酒精果款亦唔会太浓,易入口!加分位💯每碟食材旁边都有个小纸牌,提示该食材要煮几秒/几分钟最合适,每枱仲附设一个⏰计时器,超级贴心!连豉油都有生酮&普通可选贯彻生酮饮食主题!👏🏻落单系自行扫描QR code,用手机自选食材,好方便!👍🏻喜欢火锅的朋友🍲真心可以去试吓!

汤底系鸳鸯锅🍲我哋拣咗两款生酮汤底
「养生花胶鸡锅」& 「皮蛋香菜汤」!

重点推介🌟
「美国Prime牛小排」油脂均匀,味鲜肉香!🥓
「美国桶蚝」哇~🖐🏻手掌咁大只蚝🦪~好鲜味😍
「手打虾滑」🦐用竹筒上,仲配埋蟹籽,弹牙爽口!
「鸭血」口感嫩滑,耐煮,夹不散🥢大推!👍🏻

加分位💯

连豉油都有生酮&普通可选