2018-09-09 350 浏览
Sushi Men & Oyster Men 店子位於較寧靜的街尾,鋪面不大只有6個座位,因為還他們另有外賣,到會等。。。餐牌佔八成是日式食物,包括刺身、丼飯、壽司卷和手卷等,每日也有七、八款來自法國、南非、愛爾蘭、美國生蠔,並有龍蝦和膏蟹等海鮮,價錢不貴,性價比高。就係想喺中秋節order一啲到會,在家裏同家人一齊賞月,中秋團圓聚在一起,當要要食好嘢啦~ 所以今日特別先來試試, 這店的食物是否新鮮和好味🤗首先梗係要試下生蠔啦,因為生蠔係全家人嘅至愛😍試咗三款:waitress 替我排列好食序第一隻試Arousa ,size較大,肉身豐盈多汁且醇美,肉質creamy👍 Majestic no.2,其蠔型稍小,蠔味清新較鮮,肉身爽甜,海水味較濃😋Gillardeau Oyster,入口時的爽脆,咀嚼之後一股淡淡的清香隨即在口中散發出來🤩紐西蘭龍蝦仔,,雖然SIZE細細肉不多。但鮮味極濃,啖著紐西蘭小龍蝦的淡香軟嫩,你總會有種溫婉細膩的感覺😜左口魚刺身, 魚肉晶瑩通透 ,甘甜味美,濃郁甘香。牛油果龍蝦卷牛油果嘅清香 ,加上爽甜嘅龍蝦肉,一啖一口 ,滋味無窮😍熱狗食得多,壽司九第一次試,好

Sushi Men & Oyster Men

首先梗係要試下生蠔啦,因為生蠔係全家人嘅至愛😍

試咗三款:waitress 替我排列好食序

第一隻試Arousa ,size較大,
肉身豐盈多汁且醇美,肉質creamy👍

Majestic no.2,
其蠔型稍小,蠔味清新較鮮,肉身爽甜,海水味較濃😋

紐西蘭龍蝦仔,,雖然SIZE細細肉不多。

左口魚刺身, 魚肉晶瑩通透 ,甘甜味美,濃郁甘香。

牛油果龍蝦卷

牛油果嘅清香 ,加上爽甜嘅龍蝦肉,一啖一口 ,滋味無窮😍

熱狗食得多,壽司九第一次試,好特別好有趣 😉

揀選海膽風味 ,饀料有海膽,三文魚子, 鮮帶子, 外層好似隻船咁嘅係炸脆咗嘅紫菜 ,好似食熱狗嘅方法,揸住就咁放入口食 ,海膽好鮮甜 ,三文魚子特別要讚,一啲都唔腥 ,好好嘅配搭🤩
估唔到小小嘅店舖,可以食到咁新鮮,咁特別嘅魚生同壽司👍

難怪有人冒著雨都要在外面等位啦😬
今個中秋一於order呢度嘅生蠔刺身 ,到會到屋企,同家人團團圓圓一齊賞月一齊嘆美食囉😍

2018-09-08