2019-07-29 633 浏览
见到300 几个,又咁多人系Instagram 推介,我同朋友庆祝生日就去试下系有几好味。我地两个人叫左一碟前菜,另外两碟餐牌推介既食物,分别日本金袖手撕脆皮鸡,龙眼蜜烧西班牙黑豚叉烧及黑蒜焗羊鞍。日本金袖手撕脆皮鸡:有金柚肉,真系比平时普通街巿买既柚,系比较juicy d ,甜,只系少少少酸味味~无涩味。所以信佢系日本金袖,鸡肉唔会好”孩”。钟意食鸡皮既我,觉得厨师好刀法,个皮好薄,无肥膏痴住,但同朋友都觉得个皮唔够脆⋯⋯ 好味龙眼蜜烧西班牙黑豚叉烧(但贵) : 如标题一样,好味既半肥瘦既叉烧,不过唔知系唔系真系西班牙黑豚,一碟三百几蚊,都几贵,唔怪得细细个听呀呀妈话生旧叉烧好过生你。又真系几好味。Okay la ~ 黑蒜焗羊鞍: 今餐觉得最普通既系呢碟黑蒜焗羊鞍。羊鞍应该有七成熟( 可能算系中餐馆,所以唔会问你要几多成熟) ,羊肉肉质okay 林,但唔会有羊so味,如果钟意食羊有羊so 味,未必好钟意呢碟𩠌。间餐厅系贵,如果有节日庆祝既都可以试下既~ 但未必好surprise , 有机会既再试下海胆饭同慢煮牛再话你知边边样抵食。
见到300 几个

日本金袖手撕脆皮鸡: