2023-01-10
Mirror@AK江𤒹生之前喺尖沙咀開咗間拉麵店日日都排晒長龍冇機會試,今次喺大角咀利奧坊開再開咗間日式甜品店🍧 全店以京都風🎐同埋貓貓🐈為主題,仲要係由前🥇四季酒店餅廚👨🏻🍳主理,聽到個名都夠駕勢🤩一入門已經覺得空間感十足,好光猛好闊落好舒服,以木系裝修為主又有屏風有榻榻米🎎 非常和式,周圍都有貓貓嘅蹤影好得意🥰 呢到最底收費係按人頭每人只需點一款甜品/飲品,價錢以佢份量同味道質素環境嚟計真係CP值爆燈💡💡💡回頭率💯% (利申:本人唔係生粉🙈)🍧 抹茶白玉紅豆冰 $70一上台有驚喜😳 睇menu相同價錢冇諗過咁大兜😧 夠晒兩個人份量🤭 刨冰採用左日本嘅溫泉水製冰,天然鹼水溫泉軟水,食落真係唔同啲,好軟滑🫠 抹茶味好濃郁,完全唔會食到底就得番啲冇味嘅冰👍🏻 3粒小丸子夠軟糯有米香🍡 紅豆份量亦多,自己最欣賞佢3塊わらび餅,小小甜甜地凍冰冰煙靭有口感好好食🥹 同埋想讚吓呢度啲姐姐都好有禮貌好有心,會主動話你知,如果佢比嘅個煉奶唔夠,係可以問佢哋拎多個,對於我呢d 煉奶可以當水飲嘅肥妹嚟講真係好緊要架呢🤩🎄羽衣抹茶薩摩芋蒙布朗 $98每次見到Mont Blanc 就會忍唔住叫,因為真係好
🍧 抹茶白玉紅豆冰 $70
🎄羽衣抹茶薩摩芋蒙布朗 $98
每次見到Mont Blanc 就會忍唔住叫,因為真係好靚好吸引,平時食開都係用栗子蓉造🌰 呢到竟然係用蕃薯蓉🍠 估唔到一樣咁好食,蕃薯本身嗰隻甜蜜味好出,口感勁順滑冇粒粒,食到中間又有驚喜😆 有球雪糕中間🍨仲有d 紅豆醬喺底🫘,真係好有誠意🫶🏻