2021-04-17 424 浏览
食海鮮新鮮最重要!而家荃灣都開左泰夯蝦,主打泰式流水蝦,而且價錢都唔貴!餐廳環境都幾闊落,而且夾蝦都好方便!唔需要同人迫!燒蝦當然係重點!但等緊燒熟既時候可以係出面夾下d熟食,有炸物、炒粉、炒雜菜、椒鹽蝦等等!炸物我覺得蝦片真係幾正!好脆!我食左好多塊呢個價錢除咗燒烤任食之外,仲有刺身任食,有成七款刺身咁多,而且刺身都好新鮮!而家每位仲會送一隻鮑魚同埋扇貝!兩樣都好新鮮呀!至於任食海鮮除咗大頭蝦之外,仲有蜆、蠔、螄蚶、帆立貝、蟶子等!蜆肉飽滿冇沙!帆立貝同蟶子都好鮮甜!肉類都好多選擇!至於主角大頭蝦,d蝦好生猛!每一隻都扎扎跳,所以店員會第一桶冰水來,首先將啲蝦夾咗上嚟之後放入冰水浸一浸,等佢地暈左先放上爐燒!蝦肉仲有羔架甜品除左自家製甜品外,仲有波波雪糕任食!呢個價錢來講性價比真係好高

餐廳環境都幾闊落,而且夾蝦都好方便!唔需要同人迫!

而家每位仲會送一隻鮑魚同埋扇貝!兩樣都好新鮮呀!

肉類都好多選擇!