2016-06-25 286 浏览
屏山有幾間小店間中會幫襯,老地方係其中一間,原來而家只剩下新舖,除左肉餅,仲有撈麵同蝦堡,望完一輪,都係揀番麻辣牛肉煎肉餅~~~之前同朋友食過榴槤煎肉餅,榴槤夾喺中間似芝士,溶溶地,肉餅咸味加生果甜味,都係覺得怪怪地。另外有個孑然羊肉煎肉餅,孑然香味好重,無乜羶味,肉餅泥講都算特別。不過最得我歡心嘅都係麻辣牛肉。肉餅即叫即煎,大約等八至十分鐘,熱辣辣上碟,未食已經有陣花椒香味,外層煎得香口,入面有粒粒肥肉同筋位,鬆軟juicy得泥又有啲咬口,加埋啲麻辣香料,好惹味,又唔會話辣到食唔到。不過呢款肉餅味道較濃,食到最後有啲咸,好彩有幾條菜中和下。整體味道中上,唔知麻辣係咪會上癮,成日都心思思好想食~