2018-09-28 2356 浏览
实不相瞒 小女见识太少 今次系第一次食生滚粥🙊 平时我系外面食粥只会食海皇既南瓜粟米瘦肉粥 但因为L先生钟意食猪心粥 所以我地先走左去食呢间🤣.生滚猪心粥 HKD37;不专业评级:7/10😍好神奇 佢真系滚住咁上枱‼️ 粥底超级绵密浓稠 粘粘的😍 啲米粒已经煮到烂哂💗 好正‼️ 我最钟意就系食广东粥 🤤 猪心好大旧😆 第一次食 #猪心 既我表示 口感好特别😂 味道有少少腥 好彩个粥本身落左啲姜丝 所以唔会话太腥☺️.即蒸鲜虾肠粉 HKD26;不专业评级:6/10即叫即蒸热辣辣😍 好足料 入面有6️⃣只鲜虾🦐 虾肉鲜甜弹牙 肠粉皮都算滑溜软绵 唔会过厚☺️ 不过粉浆落太多水 搞到个肠粉皮有啲痴痴烂烂😂.牛脷酥 HK12;不专业评级:7/10唔系热辣辣😭好彩唔会太硬 不过无论佢系点 我都钟意食🤣 多款油器入面我最钟意就系牛脷酥 ❤️🧡💛💚💙💜.推荐度:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗(满分十分)
生滚猪心粥 HKD37;不专业评级:7/10
即蒸鲜虾肠粉 HKD26;不专业评级:6/10
牛脷酥 HK12;不专业评级:7/10
推荐度:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌗(满分十分)
2018-09-23
用餐时段