招聘中
月薪
最高可达 $21,500
月薪
2025-07-24 431 浏览
人到中年,對食有啲要求,唔再係求其飽肚就算。約朋友食飯,寧願揀間有質素、坐得舒服嘅地方。鏞記雖然遊客多,但出品依然保持到水準,所以間唔中都會同朋友嚟聚下。我哋唔會次次都食燒鵝,反而鍾意試下佢哋啲手工菜。叫咗個蜜汁吊燒鵝掌紮,呢啲懷舊菜式而家好少地方肯做,入口帶叉燒甜味,仲有鵝肝腸嘅油香滲晒出嚟,非常惹味。仲有個古法紅炆鮮斑尾,用砂鍋上,熱辣辣,香氣撲鼻。斑尾炆得好腍滑,骨膠原豐富,配埋冬菇、火腩一齊炆,味道濃郁得嚟又有層次。再加多個上湯腿絲浸菜苗,上湯清甜,菜苗嫩綠,正好平衡返之前嘅濃味。成餐飯食得好舒服,同朋友傾下偈,享受下美食,呢啲就係生活嘅小確幸。雖然價錢唔平,但食到呢種質素同心機,絕對值回票價。