2010-08-01 4 浏览
呀媽生日揀去邊間hotel食都揀左好耐= =''最終揀左最近最好食既黃金真係好多款有d都未食到首先每人都有支籤拎椰青汁~好甜好冰凍唔夠喉^^個個人成晚不停開椰青round 1食冷盤先長通粉salad唔錯~水準有keep到辣辣地幾好食青口鮮甜size oksmoked salmon 正常冇乜難咬既筋Pumpkin salad好好味^^可能本身中意食~舊舊都好棉,撈左d olive oil同香草幾特別帶子,有d疑似辣醬既野係面,好咸隻帶子本身都好咸辣豆腐:有d辣油撈d小粒豆腐~唔食冇所謂chedder cheese~ok la我覺得係個餅麻麻癡左呀ma既salmon~好肥美^^魷魚都唔錯基本既紅腰豆粟米salad正常~有好多dressing揀~舀左d多士粒~好香口round2食熱了燒雞全翼:好嫩,d'較'位有預先剪斷之類,唔會好難咬~味道濃tempura芋頭同紅椒:芋頭幾粉,紅椒一般個汁唔同平時個d冇味的蜜香雞翼:有拔絲~size有d小味道ok~肉質一般豬肋骨仔:酸酸甜甜既汁幾開胃~肉嫩生果芝麻球:即係煎堆入面有粒生果球= =不吃也吧因為唔特別lorround3還是熱炸軟殼蟹~有肉汁~但炸
呀媽生日

長通粉salad唔錯~水準有keep到
辣辣地幾好食
青口鮮甜size ok
smoked salmon 正常冇乜難咬既筋
帶子,有d疑似辣醬既野係面,好咸
隻帶子本身都好咸

肉汁仲保留到
燒腸仔~無聊拎
個皮燒到好脆~咬落好濃香草味
燒鳝:肉滑彈牙~個鏝魚燒汁加太多會咸左d
呀ma拎左d琵琶乳豬番黎~好多人排呀~因為真係好食,唔太肥個皮又燒到剛好
d肉當然好嫩la
今次主題有個唔知咩鵝肝魚子醬tart,等左好幾輪先有= =成日比人搶晒
芝士汁加左少少cavior,蝦,tuna係唔覺有鵝肝
d餡勉強la~gimmick野黎姐~個酥皮底都ok
round4甜品了,呢度d甜品款算多la~
有兩款cookies~有微溫,不太甜,質感偏鬆化~
栗子蛋糕:sponge cake好香軟~栗子蓉應該係自己整~有d栗子粒食到

strawberry tart:麻麻個tart底有d硬實,custard太甜只係士多啤梨夠酸甜大粒
chocolate mousse,有個thomas做裝飾~非一般mousse,好有黏力好難叉開佢,但朱古力味激濃!!濃到似食緊一大舊朱古力
不過好漏
食完頂住
lemon cake:一層lemon mousse一層sponge cake~幾light既都
有一碟有一件almond cake同chocolate mousse,almond cake上面有個薄荷macaron同用fondon整既thomas~macaron焗得太乾了~almond cake幾好~唔油,有杏仁粒,質感粗獷~chocolate mousse唔同好濃個個,呢個似番正常mousse~好cream
round5好飽了~今天作戰力真低
tiramisu:cheese夠滑~d蛋糕唔夠咖啡酒味~乾身左d但都可以的
brownie,呢度d朱古力甜品做得幾好,味道相當濃
而且夠濕潤@黎到真係要試多d^^
麵包布丁:熱係夠熱,肉桂粉都落得ok多,但d包唔好味唔夠牛油味!暫時我覺得最好食既bread budding係執左一段日子既Todai

紅莓拿破侖:幾受歡迎,呢度d酥皮都唔差
紅莓新鮮夠酸
多手玩下chocolate fountain~個puff都ok la幾鬆
我同sis都想試下d scone但太飽了

*staff幾有禮貌~book位本身坐室外~後尾都轉到室內
野食整體幾好,唔會話想食d澱粉塞飽個肚
唯一想講既係如果每樣頭盤同熟食都有個name tag會更好,因為有時睇樣都未必知係咩黎....

用信用卡會有七折~~~~~
椰青
round1