2017-05-31
搵地方慶祝生日真係我十大困難事之一!首先要好食,夠靜可以傾計,要服務質素好,仲要交通方便!今次我地揀左尖沙咀山林道嘅mini club,果然唔錯!首先講環境,尖沙嘴方便,裝修好有feel,坐高檯,有d清bar feel,girls talk最好!食物方面,頭盤有我最愛生蠔,當日係加拿大同愛爾蘭,我自己偏向加拿大,雖然細隻但味道好濃!當然唔少得呢度出名嘅海膽生蠔!加拿大海膽真係好吸引!又大片又甘甜!之後就係海鮮拼盤,有麵包蟹、龍蝦、生蝦、鮑魚、青口、螺...好豐富你睇下隻蝦幾大隻,仲好新鮮!之後就係主食,我地叫左牛肝菌義大利飯,香係好香,但我覺得d飯偏淋,如果多d餸會更好!不過外形搭夠!而我最鍾意竟然係cocktail!我對酒本身有dd認識,所以飲嘅時候會較留意cocktail嘅配合度,而佢地做得幾好!呢杯可愛到爆lucky duck cocktail,上面d泡係份子料理,個酒就清香蘋果味,不過無咩酒味!呢杯honey搞到我覺得自己係winnie the pooh,估唔到係baily,match得幾好!唯一我失望的,反而係呢杯fire flower!佢先用rum酒加火之後加落飲品,燒著d
當然唔少得呢度出名嘅海膽生蠔!
加拿大海膽真係好吸引!又大片又甘甜!
你睇下隻蝦幾大隻,仲好新鮮!
唯一我失望的,反而係呢杯fire flower!佢先用rum酒加火之後加落飲品,燒著drosemary,酒味最濃,可惜燒完rosemary後令味道偏苦,有d燶味...
不過佢地經理好用心,同我地傾左兩句,完來呢杯係有舒緩作用,酒都可以補身!
最後自己帶蛋糕去,佢地無收我切餅費!加5分!