2018-08-15
今日幾驚轉折先黎到麻神,首先一讚服務!前一晚朋友話第二日食我食生日邊爐,搵地方就打黎試下訂位,見到面書話收12!諗住博下有冇人聽!當然係冇啦,但第二朝有人打番俾我!最後我都訂唔到枱,我都知自己太遲...諗住博個機會!但其實果日係9點後係有位俾我地...只係我地覺得晏!諗住冇機會之際,差唔多5點姐姐打電話俾我話有人取消左枱,問我要唔要!梗係好啦!終於可以食番我係台北試過既麻神喇!去到佢地已經就坐,等我諗食乜!其實有鴨血我食已經勁開心喇!個湯底好正,麻辣好香唔太辣,我地襯岩岩開始都飲左碗湯,好清甜既蔬菜味!另一邊係昆布蔬菜湯,昆布未出味,我地等到下半段都飲左幾碗湯,因為我地呢邊只係整蔬菜 🤣🤣就係呢件 果凍鴨血,太掛住你喇!雖然香港係貴過台北!但唔駛飛喎!點都要食既(雖然我好想飛)我個人認為係香港果個好食D 係咪我太掛住呢 🤔😋咬落去有Q彈既感覺,湯底有3件跟!唔夠喉囉 🤣鹵水冰豆腐,我地將佢掉落個湯道!索湯 👍🏻👍🏻黑毛豬,好香甜!個豬我覺得好食過牛!什菌盤,唔好睇佢好似好少野!我覺得呢個價好抵!連個底都放左好多菇架 😋本地牛,勁香濃牛味!雪花好靚!份量亦唔少 👍🏻什菜盤,又係以為個底冇
我個人認為係香港果個好食D 係咪我太掛住呢 🤔😋
咬落去有Q彈既感覺,湯底有3件跟!唔夠喉囉 🤣
鹵水冰豆腐,我地將佢掉落個湯道!索湯 👍🏻👍🏻
黑毛豬,好香甜!個豬我覺得好食過牛!
本地牛,勁香濃牛味!雪花好靚!份量亦唔少 👍🏻
什菜盤,又係以為個底冇野!點知我地食到底都仲係好幾去菜同菇 👍🏻
呢五件果凍鴨血都真係不得了!太開心喇!
新鮮炸響鈴,勁脆!都等左佢一段時間!但值得 👍🏻 豆味夠濃!索麻辣湯勁開心!
瀨尿牛丸,呢個我地以為係 gimmick!但入面堅有瀨尿蝦肉!牛肉好爽口,入面已經分唔清係蝦汁定牛汁!總之就爆漿 🤣🤣 大家入口要小心!
最後個湯底好清甜,忍唔住叫多個烏冬,仲用麻辣湯撈冬添!勁正 👍🏻
叫左個士多啤沙冰同青蘋果沙冰,不錯!味道唔伏 🤣 好清新