2021-08-28 53 浏览
生日緊係要同同老公二人世界❤️Lunch book餐Omakase慶祝下~近近地book左尖沙咀壽司豐,位於漆咸圍,靜靜地岩哂我地,店內環境舒適,約10個座位左右,感覺高級又細心,慶祝生日啱哂!午市我地點左 豐 • 板長おまかせ,點好餐就坐定定等食嘞!先來個前菜開開胃- 以大根即係日本蘿蔔配松葉蟹肉,蟹肉味道好鮮甜,日本蘿蔔果然不同凡響,入口好爽好好味!再來鮑魚汁熬蒸蛋,蛋面有層鮑魚汁,好惹味蒸蛋好滑,配合下好match,好開胃間白魚魚生配特制酸汁 , 上面沈左店家自家制海膽粉,吊出間白魚更鮮甜,入口一D都唔猩,好味道再來北海道笠貝,切片上枱爽口新鮮,上面仲襯上沖繩海葡萄,口感特別,點上內蒙古海鹽,海鹽納質媲美海水,一齊食唔會猩又夠爽,好正!然後就是三式刺身:赤貝,新鮮爽口/ 輕燒金木雕,火炙焦香帶點清甜/ 大拖羅,入口即熔,刺身真係一入口已知是否上乘,呢幾款絕對是上乘之中的上乘!5款壽司逐款上枱:北海道凡立貝、深海池魚、中拖羅、北海道馬糞膽、紅赤身,全部新鮮好味、連平時唔好壽司刺身的老公都讚不絕口😋食到9成滿足,上埋個銀雪魚西京燒,我就至愛食銀雪魚,完美媲美日本當地餐廳質素,燒得剛剛好
生日緊係要同同老公二人世界❤️
Lunch book餐Omakase慶祝下~

午市我地點左 豐 • 板長おまかせ,點好餐就坐定定等食嘞!

食到9成滿足,上埋個銀雪魚西京燒,我就至愛食銀雪魚,完美媲美日本當地餐廳質素,燒得剛剛好,西京燒炮製帶出銀雪魚鮮甜,肉質嫩滑,名乎其實的色香味俱全!滿足感爆燈!

食飽再嘆埋杯香噴噴咖啡,為呢餐生日飯劃上完美句號🥰
2021-08-18
庆祝纪念